Milujete nestárnoucí retro styl dvacátého století a máte doma i retro nábytek, koberce, elektroniku nebo hračky? A chcete uspořádat narozeninovou oslavu v duchu retro party v diskotékovém rytmu z vinylových desek, které se prodávaly za socialismu za šílené peníze? Proč ne, my bychom vám jen rádi naznačili, že byste svůj retro nápad mohli vyzdobit něčím nezvyklým, co na oslavách nebývá příliš zvykem, a sice retro sestřihem vlasů.

retro šílenství v natáčkách

Když se totiž provozuje retro zábava, například někdo uspořádá karneval na lyžích ve starých šponovkách a s lyžemi s vázáním z první poloviny dvacátého století, nejvíce pozornosti se věnuje technickému vybavení nebo oblečení, ale samotná podoba obličeje nemívá v průběhu akce tak zásadní vliv. To je ale chyba, protože tehdy se nosily účesy typické pro jednotlivá časová údobí, a teprve se stylovou úpravou vlasů retro recese dokonale vyzní. A schází-li vám inspirace, pak si stáhněte některá filmová díla z druhé poloviny dvacátého století a zaměřte se na image herců amatérů i profesionálů.

dokonalý retro sestřih

Typické nadýchané kadeře a lokny mají dívky ve filmech s Louis de Funesem ze 60. let, jinou úpravu vlasů zaznamenáte na o deset let starším záznamu koncertu hudební skupiny Plavci a naprosto odlišné jsou kadeřnické vychytávky z roku 1987, například patrné ve filmu Discopříběh.

Chcete-li se tedy přiblížit té době, navštivte nejlepšího mistrovského kadeřníka v Barber shopu v Kladně https://thecrownbarbershop.cz/pobocky/barbershop-kladno/ a domluvte buď individuální sestřih pouze pro vás, anebo pozvěte kadeřníka na vaši oslavu, kde se může věnovat více klientům a vytvořit tu atmosféru, kterou si každá pořádná retro oslava zaslouží. A vězte, že teprve s kadeřníkem v zádech to bude ono, podobně, jako je tomu s vizážisty, jež připravují filmové herce na natáčení v dobových kostýmech a samozřejmě i s patřičnou úpravou vlasů či obličeje.