Víte, jak to chodí v masnách nebo na samotných jatkách. Pro někoho je to běžný pracovní den, když pracuje každý den s masem, ale pro jiné je to kouzelná vesnice, kde se zpracovává všechno maso, které je nabízené v obchodech a v masnách. Jak to tam probíhá je neznámo spoustě lidem. Jen tak vás nepustí mezi svou výrobu, abyste se mohli kouknout, jak to chodí a jak se maso bourá a porcuje. Jak se s ním zachází a jestli jsou dodržovány všechny hygienické podmínky, které by se zacházením s masem měli fungovat. Každý si to udělá podle svého, ale dodržování pravidel je důležité, jinak vám hygiena vezme všechny oprávnění a zavřou vás. Hlavně, když se jedná o maso a potraviny, jsou kladeny daleko striktní podmínky než kdekoliv jinde.
Na jatkách pracuje hned několik řezníků, nechodí to jako kdysi, kdy byl na svou prodejnu jeden řezník a dokázal zajistit vše potřebné. Ne v dnešní době je hned několik řezníků na jednom místě. Jedná se o velký prostoj, který je zajištěn a vybaven i několika chladícími a mrazícími místnostmi. Bez těch by to rozhodně nešlo. V jedné velké místnosti jsou pak řeznické stoly a spousta plastových přepravních beden, bez kterých by se řezníci rozhodně neobešli.
Kam jinam by ukládali maso a chystali na rozvoz do obchodů a menších masen. Takové plastové přepravky na maso jsou nesmírným pomocníkem, bez kterých by to nešlo. V něčem se maso musí uskladňovat a plastové bedny jsou k tomu ideální. Jsou lehce omyvatelné, když se v nich drží krev z masa nebo masný povlak. Stejně tak dobře zabrání aby se do plastu něco nasálo nebo vyteklo ven. Maso se bourá pomocí strojových pil, ale i práce sekery v rukou řezníka je velmi důležitá. Musí vědět, co dělají, jinak by to nešlo. Když ovšem děláte totožnou práci každý den, určitě to máte už v rukou. To je k malému přiblížení. Jatka řezníci jsou machři ve svém oboru a proto je tak pohodlné jít do obchodu a koupit si krásný kus čerstvého masa, který je už naporcovaný.